Отнемането в полза на държавата на имущество на стойност 1 089 473

...
Отнемането в полза на държавата на имущество на стойност 1 089 473
Коментари Харесай

Съдът нареди конфискация на 1 млн. лв. от Цветелин Кънчев

Отнемането в интерес на страната на имущество на стойност 1 089 473 лева от Цветелин Кънчев е доказано с финален правосъден акт, похвали се антикорупционната комисия КПКОНПИ. Софийският градски съд, Софийският областен съд и Окръжният съд в Пловдив са наложили обезпечителни ограничения върху въпросното имущество.

През 2016 година Софийският областен съд реши, че разноските на Цветелин Кънчев надминават приходите му в интервала 1987 – 2012 година Магистратите подредиха от Кънчев да бъдат конфискувани суми по разплащателни сметки, влогове, както и от продажба на недвижимо имущество. Три години по-късно Софийският апелативен съд удостовери това решение. Магистратите одобриха, че имуществото, за което претендира комисията, не е купувано със законни приходи, напомня КПКОНПИ.

Кънчев апелира решението пред Върховния касационен съд. Неговата теза е, че искът на комисията е безпочвен, тъй като е оправдан по правосъден ред. Върховният съд обаче се занимава с цивилен каузи единствено по изключение. Затова и жалбата на Кънчев не е позволена до разглеждане. " Фактът на осъществяване на закононарушенията от лицето, открит с влезнала в действие присъда, и произлезлите от тези закононарушения връзки не се заличават, а единствено губят своята гражданственост и социална оценка. Извършеното закононарушение не губи смисъла си досежно тъй наречените извъннаказателни последствия, уредени в други нормативни актове, разнообразни от Наказателен кодекс ", стимулират се магистратите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР